ponedeljak, 12. septembar 2016.

Opština Vračar će pomoći BDP, kultura i duhovnost prioritet

Predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković obišao je danas Beogradsko dramsko pozorište (BDP) i u razgovoru sa direktorom pozorišta Slobodanom Ćustićem, najavio pomoć opštine u realizaciji najavljenih projekata i drugih planova BDP.

– Došli smo da razgovaramo sa direktorom Ćustićem i vidimo koji su planovi i potrebe BDP i gde bi lokalna uprava mogla da stupi na scenu i pomogne – rekao je Nedeljković.

On je novinarima rekao da je od direktora BDP dobio informaciju da je u planu pet premijera i poručio da opština Vračar hoće da pomogne u realizaciji tih projekata i najavio pomoć prilikom budućih građevinskih radova.

Prema njegovim rečima uprava opštine Vračar je tu da pomogne javnim preduzećima, što i pozorište jeste, ali pre svega da pomogne razvoju kulture i očuvanju duhovnosti građana. On je ukazao da će rukovodstvo opštine, koliko joj je bitno i koliko joj je stalo do umetnosti i kulture pokazati time što će Dan opštine Vračar, 14. oktobar, obeležiti upravo u BDP.

Nedeljković je ocenio da će to biti pravi način da se, na isto tako pravom mestu, predstavi opština u kulturnom, duhovnom i svakom drugom smislu i gde će građani ujedno videti šta je do sada urađeno i šta će se sve uraditi.

Ćustić je sa svoje strane zahvalio Nedeljkoviću koji je sa saradnicima obišao pozorište, naznačio da je nakon dve godine od kako je na čelu BDP ovo prvi put da je neko od predstavnika opštine posetio Beogradsko dramsko i podvukao da se na njegove pozive niko nije odazivao od prethodne opštinske vlasti.

– Ne samo što nisu nudili pomoć nego su i odmagali kad su mogli i to vreme je koliko vidim prošlo. Duhovnost je jedini garant da jedan narod može da opstane i ko pomaže duhovnost taj pomaže i svoj narod – rekao  je Ćustić i dodao da je predsednik opštine dolaskom u BDP pokazao "da ima sluha" i razume da je pozorište centar duhovnosti u kojem su sabrani pismenost, kultura, umetnost i obrazovanje.